A l’ascensor

Amb la Brompton a la feina i si no vull baixar 3 pisos amb els 11,6 kilos, em toca agafar l’ascensor. Allà va, ben plegadeta i arreconadeta, fins ara ningú s’ha queixat i fins i tot hi ha qui li troba la gràcia, pregunta si va bé, es preocupa per si em multaran quan vagi pel carrer o per si arribaré a casa sencera, amb tants perills com hi ha a Barcelona. Diguin el que diguin dels funcionaris, som con la gent “normal”, hi ha de tot i molta gent simpàtica i cordial. Però fa pocs dies van entrar dos persones amb mi que, en tres pisos de baixada (i una parada al 1r), van tenir temps de discutir apassionadament. Ves a saber què portaven d’història prèvia, quan en veure la meva indefensa Brompton i a mi amb el casc (no obligatori, però recomenable), un d’ells es va erigir en “el justiciero peatonero” i va començar a demanar poc menys que el paredón per a tots els ciclistes que corrien per les voreres a tal velocitat que ni els veies passar. L’altre, immediatament, va reclamar que els guàrdies urbans es dediquessin a perseguir cotxes i motos, els autèntics perills de la ciutat, en comptes d’anar darrera de ciclistes pacífiques com jo mateixa, que ja se’m veia a la cara com era de prudent. Jo, allà, me’ls mirava sense saber com s’havia liat.

Cal novament agrair a l’Ajuntament i els mitjans de comunicació com ho han fet de bé per generar enemistats on no caldria i per fer explotar individus que, en aquest cas, era evident que ja portaven la mala llet acumulada. Igual que hi ha manuals de resolució de conflictes, proposo als responsables de la bici a Barcelona que facin un de generació de conflictes, sense cap dubte seria un best-seller.

Per sort, van baixar a la planta 0, tot discutint, mentre jo anava fins al pàrking encara sorpresa per aquest desplegament dialèctic on no vaig tenir temps (ni ganes) de dir ni “mu”.

Anuncis

One thought on “A l’ascensor”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s