Motoristes de ciutat

Potser ha estat casualitat, però en aquesta darrera setmana he parlat amb tres motoristes diferents que m’han fet arribar el mateix argument, i consti que no em dedico a enquestar la gent. Tots 3, dos homes i una dona, en moments i entorns diferents, deien que havien canviat o estaven a punt de canviar la moto de ciutat per la bici. Els arguments eren diferents, però un parlava bàsicament de sostenibilitat i consciència cívica, altre d’economia i un tercer de viure la vida amb més calma. Tots tres, però, em deien que havien provat la bici i valoraven molt la sensació de seguretat que els donava respecte a la moto.

Sembla que alguns dels motoristes de la meva generació viuen amb sensació de perill la proliferació de motos de petita cilindrada conduides (és un dir) per canalla que es creu immortal o conductors de cotxe amb el carnet “convalidat”. També crec que és possible que ara, en haver arribat a la mitjana edat, siguin conscients de perills que abans ni contemplaven (potser perquè abans ells eren part del perill). El que sí és cert que cada vegada circulen més motoristes que no tenen “cultura” de moto (si és que això existeix), i els de “tota la vida” ho deuen notar més que ningú. Al costat del que es troben per les grans avingudes de Barcelona, el carril bici els dona una seguretat idílica, i la veritat és que la diferència de temps entre desplaçaments tampoc és tanta, sobretot si parlem de distàncies entre 2-6 kilòmetres.

Suposo que són alguns d’aquests els que veig als matins per la Diagonal amb cara de bici nova, els que em diuen bon dia amb un somriure quan ens creuem camí de la feina. Perquè això m’ho han dit tots tres, que els dies que van a treballar en bici, arriben de millor humor. Serà la primavera?

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s