Voreres ocupades… per tots

Avui, petita ronda per la city des de la part alta fins al centre. Baixar per Pau Claris, amb els autobusos a tota canya i els cotxes que sembla que vulguin fer d’alonsitos, és un suicidi, o sigui que toca fer un parell de carrers de vorera, com sempre:

1. amb molt de compte

2. a velocitat de vianant

3. a distància de les portes dels edificis i els éssers sense rodes

4. aprofitant que no hi ha pràcticament ningú

5. i, si cal, baixant de la bici i caminant tranquilament

O sigui, dintre del que marca l’ordenança municipal i amb un ample de vorera més que adequat. Bé, més que adequat si no tenim en compte la proliferació de terrasses, amb cambrers que entren i surten a reacció i gens d’espai per als que no estem allà asseguts fent el menú del dia.

Però com gairebé sempre, quan el vianant de torn (algun, no tots), es creua amb la ciclista de torn (és igual que vagi muntada o a peu, ho tinc comprovat), no es queixa de la terrassa que ocupa permanentment 3/4 parts de la vorera, ni del cambrer que gairebé el tira al terra, és queixa de mi i del gremi de les dues rodes en general, que ocupem un tros de vorera durant un moment i sense posar-lo en perill ni un instant.

Bicis fora de les voreres? Encantada… Què més voldria que disposar de zones 30 per tota la ciutat, carrils bici en condicions i conductors que no em veiessin com l’enemic a derribar i esclafar. Mentre no sigui així, les voreres hauran de seguir sent de tots, amb respecte, i permís dels bars i restaurants, és clar…

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s