La Via Angusties

No he seguit massa la “venda” que ha fet l’Ajuntament del futur carril bici de la Via Augusta, però no cal ser cap geni per suposar que no ha estat la millor possible, ni de lluny. He anat a buscar informació a la web de Moure’s en bici, només per confirmar que està igual que sempre, o sigui amb moviment que tendeix a zero. La única informació disponible sembla que és la publicada per alguns diaris, i que no explica massa res. Però aquesta manca d’informació ha estat suficient per posar de punta (per no dir, de cul) als taxistes que circulen per aquest carrer i que darrerament, gràcies a la pluja i a reunions compartides fora del despatx, he tingut la “sort” d’abordar.

Com sempre, no es pot generalitzar d’unes poques experiències, però jo no he pujat als taxis amb un cartell que posés “ciclista urbana”, i en tots els casos m’he trobat que la conversa proposada no anava de la crisi ni de la pluja ni del Barça, sinó del desastre per a conductors i vianants que serà col·locar un carril bici en tot el recorregut de la Via Augusta, fins i tot en algun cas acompanyada d’amenaces als suposats futurs ciclistes que gosin utilitzar el nou equipament.

Ha estat una experiència terrorífica que em fa pensar, com sempre, en el poc que costaria (si hi hagués una voluntat ferma) generar un clima de bona convivència en comptes de enfrontar les parts. Els vianants tremolen quan s’acosta una bici (de por o ràbia, depèn), els ciclistes s’enfaden quan veuen un vianant allà on no toca, els conductors de cotxe o moto, acostumats a ser amos i senyors de Barcelona, no estan disposats a cedir ni un pam del “seu” espai a ningú… Realment, quan les coses es fan barruerament, tothom es crispa per quelcom tan necessari com és compartir un espai públic. Quan tindrem a l’Ajuntament algú que vetlli pels interessos dels no-motoritzats (ciclistes i vianants) més enllà de sortir a la foto de torn?

Anuncis

One thought on “La Via Angusties”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s