Pedagogia o redundància?

Finalment he rebut resposta al que vaig demanar a l’Ajuntament el mes d’octubre passat (sort d’aquest post, que em serveix per recordar la data).

Podria ser més penós, tot és qüestió de posar-s’hi, però en fi… Millor reprodueixo la resposta:

Tanmateix, l’Ordenança esmenta explícitament que les bicicletes poden circular en ambdós sentits en els carrers de plataforma única, en els què la prioritat està invertida. Així doncs, senyalitzar aquest fet seria redundant.

A més, la política de l’Ajuntament és la de reduir en la mesura del possible la senyalització, per tal d’evitar la saturació de missatges i informació als ciutadants, i per tal de minimitzar la contaminació visual que representa.

Us agraïm que hagueu contactat amb nosaltres, ja que considerem que és molt important que la ciutadania participi i col·labori activament amb l’Ajuntament per millorar els serveis municipals i la convivència a la ciutat. Restem a la vostra disposició per a futures comunicacions.

Evidentment que és redundant, justament els estava demanant ser redundants per tal de fer pedagogia d’una ordenança que és ben clar que molts conductors de cotxe i moto desconeixen (o això, o els agrada pitar-me i insultar-me).

El que sí he vist molt clar és que la prioritat de l’Ajuntament és minimitzar la “contaminació visual”, importantíssima, per damunt de millorar la informació als usuaris de la via pública i la convivència entre conductors, ciclistes i vianants.

I finalment, de manera molt educada m’agraeixen que hagi intentat col·laborar, però està clar que la convivència l’hauré de millorar jo soleta, potser parant els cotxes que em pitin i donant-los fotocòpies de l’ordenança?

Això sí, la propera vegada que vagi a París i vegi les fantàstiques senyals de “interdit sauf cyclistes”, els hauré de dir com són de contaminants visuals i redundants, segur que ni s’ho havien plantejat.

Anuncis

5 pensaments sobre “Pedagogia o redundància?”

  1. Ei! Acabo de descubrir el teu blog a través del BACC. Molt interessant!

    Plenament d’acord. A vegades fa falta ser redundants… i més encara quan qui ha d’aplicar després les ordenances no té ni idea de qué diuen… no serà la primera vegada que acabo discutint amb un Urbano que no sap la normativa pel que fa a les bicicletes!

  2. Serà que l’Ajuntament és molt auster respecte de la “…saturació de missatges i informació…” en el moment en que dota de publicitat als transports públics la carroceria sencera i fins i tot les finestres (metro i busos) o quant omple de banderins els carrers de barcelona per a campanyes d’autobombo institucional . Per cert i les bastides de les cases que són un anunci sencer , també respòn a la mateixa austeritat pels missatges i informacions ?
    Hi ha evidències que aquesta preocupació per la “saturació” és tant inconsistent com irreal i que no serveix com resposta al cas plantejat.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s