La generalització ofensiva

Al darrer exemplar de la revista municipal d’informació, un dels representants dels grups municipals critica les opcions de reforma de la Diagonal emprant una expressió que trobo, com a poc, ofensiva. Literalment, diu “se propone transformar esta singular avenida solamente si pasa el tranvía, estrangulando, además, el tráfico en la propia Diagonal, colapsando el Eixample y sin poner freno al velódromo del carril bici de incívicos“.

Una cosa és reconeixer que hi ha alguns ciclistes que no haurien d’anar ni en bici ni a peu ni de cap de les maneres, ni per la Diagonal ni per enlloc. Suposo que deuen ser cosins germans dels que, conduint un cotxe o una moto, van amb la mateixa actitud prepotent i fan encara més mal. Però algú hauria de dir alt i clar que la majoria dels que circulem (en bici, en cotxe, en moto) ho fem bé, respectant als vianants i tenint present que tots (nosaltres, els nostres fills, les nostres parelles, els nostres amics…) som vianants, en algun moment.

El carril bici de la Diagonal està mal fet, i en el tram de Francesc Macià a les Glòries, mal fet amb ganes, i això s’ha de poder dir clar, però ni és un velòdrom, ni jo he de carregar amb l’etiqueta “incívica” quan el que faig cada dia és patir-lo, amb suma prudència. Algú hauria de dir a aquest senyor que el carril bici és de ciclistes, i que per ell circulen alguns incívics, igual que pel carril bus circulen alguns autobusos i taxistes incívics i per la resta de carrils alguns conductors de cotxe i moto incívics. Alguns.

Anuncis

One thought on “La generalització ofensiva”

 1. Hola,
  No ho sabies? Els ciclistes tenim la culpa de tots els mals de la ciutat, som uns bojos que anem empaitant vianants per fer-los caure i molestant als pobres conductors que volen circular feliçment pel carrer.
  A banda de la brona, les generalitzacions fan molt de mal i ens indignen profundament. Estic tan disgustat com tu per aquest comentari que has compartit.
  Amb el colectiu ciclista, la generalització arriba a tal punt que un Guardia Urbá em va dir que jo em saltava els semafors en vermell quan estaba aturat en un.
  Encara hem de fer que la ciutat s’adapti a la bici. Igual que pasaba amb el Tran el seu primer any amb accidents continus. Però ara? ja no hi ha. El problema es que ja fa més de 10 anys que s’ha començat a generalitzar la bici i encara no ens treiem aquest tòpics de sobre.
  Poc a poc i bona lletra, portem molt aconseguit. Continuem fent camí.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s