Votar decisions tècniques?

Sembla que no hi ha ciclista barceloní blogger que pugui deixar passar aquesta setmana sense comentar el referendum de la Diagonal i compartir el que ha votat (bé, la segona part és optativa). Mane ha fet un bon recopilatori a la darrera entrada del seu blog Bici por Barcelona, i també en Marc, altre dels meus referents ciclístics, ha fet algunes entrades sobre el tema al seu blog de l’Holocè estant.

Jo vaig votar el primer dia sense cap incident però amb moltes reserves, perquè soc de les que pensen que les decisions tècniques les han de prendre els tècnics, no els usuaris. Ara, ja que han obert una consulta, no em queda altra que dir A, B o C, per mirar d’incidir ni que sigui mínimament en el resultat final. Tot i així, tremolo en pensar en els usuaris de la Diagonal (i aquí faran front comú certs vianants i conductors) que s’han vist identificats en sentir la publicitat municipal, quan diu allò de “i ja no haurem d’esquivar bicis!” i que votaran d’acord no només amb els seus criteris personals o les seves preferències, sinó sobretot amb els seus traumes o fòbies. Amb aquest panorama, i pensant en mi pujada damunt la Brompton, he votat l’opció B perquè tinc la percepció bastant clara de que l’opció A em vol enviar a la calçada lateral a jugar-me la vida amb els cotxes que en general no estan disposats a compartir el seu espai i de que l’opció C, entesa com a mantenir la Diagonal tal com està, només consisteix en perpetuar el que és una murga mal pensada des de fa molts anys (o ben pensada, si l’objectiu era generar mals rotllos entre ciclistes i vianants).

Anuncis

2 pensaments sobre “Votar decisions tècniques?”

  1. En aquest país la mediocritat és tan generalitzada que em fa tanta por que quelcom ho decideixin els tècnics com els usuaris.

    Jo he votat l’opció C, pel simple i barroer plaer de fer la punyeta i votar l’opció que es volia invisibilitzar en aquesta merda de procés mal anomenat participatiu.

    Barcelona és una merda, la Diagonal és una merda, i això no és quelcom que estigui a les mans del pallasso de l’Hereu resoldre.

    Salut!

  2. Gràcies per la cita Ester… i per descobrir-me el blog de’n Marc (em sonava, però no l’havia encara subscrit…).

    A part d’això, molt d’acord amb el tema de les decisions tècniques… la participació ciutadana és bona i necessària, però segurament la manera no és aquesta, no podem prendre decisions sobre coses que ens desborden molt, que només coneixem parcialment i de les quals la nostra opinió sempre serà esbiaixada per les nostres pròpies experiències…

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s