Grans ciclistes

Després de bastants mesos sense entrades al blog, veig que el meu darrer post de febrer va ser premonitori. A Barcelona cada vegada és menys estrany anar en bici (fins i tot en Brompton) i afortunadament no passen tantes desgràcies com per omplir d’anècdotes un blog, però tot i així se’n poden seguir explicant cosetes i fent reflexions, més enllà (o amb més extensió) del que molts ciclistes comentem cada dia al Twitter, utilitzant el hashtag #bicibcn.

Una de les coses que em crida l’atenció de l’increment de ciclistes urbans (parlo dels que utilitzem la bici com a mitjà de transport, no dels que la fan servir per fer esport) és que amb aquest volum de nous ciclistes s’ha donat pas a un col·lectiu que, pocs anys enrera, alguns ciclistes percebíem com a part de l’oposició: les persones grans. Jo mateixa tinc força comentaris dedicats a les iaies espantadisses (no parlo de les que s’espanten de veritat, que algunes en tenen bons motius, sinó de les “teatrals”) o als iaios amenaçadors.

Per això justament m’agrada trobar-me, i en alguns casos fer petar la xerrada a un semàfor, amb gent gran que es desplaça en bicicleta. Crec que aquests ciclistes urbans aporten al col·lectiu no només una imatge de normalització, sinó en molts casos, un exemple d’hàbits respectuosos amb les normes de trànsit (t’expliquen que és per costum i per allò de modelar la conducta de les criatures) que contribueix a millorar la imatge del col·lectiu del ciclisme urbà i ofereix un exemple a aquells ciclistes (per sort, els menys) que es pensen que estan sols al món i que posar el peu a terra, penalitza.

Per tant, benvinguts els ciclistes molt majors d’edat!

Anuncis

One thought on “Grans ciclistes”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s