Nosa

Tal com queda clar en el discurs “biciclista” de l’alcalde de Barcelona del post anterior, els ciclistes fem nosa, almenys a alguns ciutadans i a certs representants polítics, més interessats en protegir el lobby del motor i fomentar el discurs de la por que en fer la ciutat més habitable i segura. Potser s’haurien de plantejar que, quant més patètiques siguin les infraestructures que ens dediquen, més nosa farem.

Un exemple: jo procuro anar per la calçada sempre que puc i que no implica jugar-me massa la vida. Quan vaig per la vorera, només és si hi ha amplada més que suficient i (no “o”) no hi ha vianants que determinin un recorregut de slàlom. Si no es compleixen aquestes dues condicions, baixo de la bici i vaig a peu, però tot i així jo sé: faig nosa. No cal ser excessivament empàtica, molts vianants no dubten a dir-m’ho, normalment amb insolència. El fet que vagi a peu i sigui una senyora d’apariència respectable no els frena, ben al contrari, em fan carregar amb els pecats de tots els ciclistes que no segueixen el meu exemple, és clar, soc un blanc fàcil.

Mentre camino per la vorera al costat de la bici, esquivant la senyora que fa esses amb el carret sense adonar-se, el nen que fa saltirons ben allunyat de la mà del seu pare o la noia que gesticula perillosament mentre parla per telèfon via auriculars, em plantejo que no ens faríem nosa mútuament si jo pogués anar per allà on vull, per la calçada, sense jugar a la loteria gairebé segura de deixar els meus fills sense mare. Tampoc es faria nosa als ciclistes que roden correctament pel carril-bici dels barrufets de Provença, quan es circula contra-direcció per la senzilla raó de que no hi ha cap altre carril-bici en sentit Besòs a la part alta de l’Eixample. Si tingués una bona xarxa de carrils-bici, jo faria molt poca nosa. Soc de les que circulen a bon ritme, es paren als semàfors, senyalitzen els girs, porto llums reglamentaris, reflectors… segurament a altres ciutats europees amb estructures ciclistes amb cara i ulls, no faria gens de nosa.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s