Desprestigi

La veritat és que és molt fàcil. Només es tracta de muntar una trista xarxa de carrils bici amb carrils estrets, no conectats, trams on desapareixen súbitament i obliguen al ciclista a creuar el carrer pel pas de vianants, altres on es reparteix espai amb kioskos i parades de bus, novament a costa dels vianants… Llavos dius que tens “tropecientosmil” kms de carril bici. És a dir, de ratlles pintades al terra que deixen justa l’amplada per a una bici sense remolc. Prohibit avançar.

De pas, amb uns cartells ben bonics i pintura al terra, habilites zones 30 per on cotxes i motos segueixen circulant a la velocitat que volen i t’omples la boca dient que has pacificat el trànsit. Hi poses uns ressalts que, pel que sembla, als cotxes els són ben igual, però que fan trontollar perillosament les bicis que els travessen (a menys de 30). Ja posats, enganyes als ciclistes dient que tenen zones 30 connectades per fer un trajecte segur, sobre el plànol, com en el cas de l’Avinguda Gaudí, i els ignores quan s’han trobat amb la trampa mortal de les cuïlles sense pas segur i t’ho retreuen.

Però el millor de tot: després de vendre sobre el paper que has fet una xarxa kilomètrica i pacificada pels ciclistes, els criminalitzes i els acuses de ser l’enemic dels vianants, als que vols fer creure que la Barcelona segura és la dels cotxes i motos a tota pastilla, i que les bicis són pels dissabtes. Encara que de tant en tant, les xifres et traeixin.

Anuncis

4 pensaments sobre “Desprestigi”

  1. Totalment d’acord. Els ciclistes som pitjors que els criminals, perquè els criminals maten a algú i després encara els hi fan reportatges del que fan a la presó però els honrats ciclistes que es desplacen per a anar a l’escola, a treballar, etc, són els culpables de tots els mals: de la crisi, dels accidents, etc.

    1. Cert Genís. Quan no hi ha arguments ni voluntat, sovint es posa en funcionament l’estratègia de la por, com ha fet l’Ajuntament. I ara mateix nosaltres som el “coco”.

  2. El despropòsit d’aquest “espectacle” molt ben explicat.
    El van començar els governs “progres” , per interes del seu marqueting politic i urba i CiU el continua mes matusserament atès que aquesta no es una línia de propaganda tan pròpia i no els cal dissimular tant.
    Tot per amagar que ni uns ni altres toquen el moll de l’os: desplacar amb fermesa el motor contaminant i malbaratador d’un recurs inigualable (el petroli) del centre de la mobilitat.

    1. Claríssim, Jepot! I mentre, dissimulen presentant els ciclistes com un perill públic, i fan mans i mànigues per fer dels que haurien de ser els millors aliats en l’ús de la via pública (vianants i ciclistes) enemics irreconciliables.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s