La “prova” del Google

Em va cridar l’atenció aquesta notícia on l’alcalde de Londres parla de les inversions en infraestructura ciclista, que la pàgina web il·lustra amb una imatge de ciclistes, entre els quals està l’alcalde en qüestió. No té massa mèrit, perquè no és gens difícil trobar imatges del Boris Johnson en bicicleta, només cal fer la cerca “boris johnson bicycle” al Google i ens trobem amb això:

bj-bici

El veiem amb casc, sense, en roba de feina, en mànigues de camisa i fins i tot parlant pel mòbil (aquí pot semblar estrany i fins i tot “multable”, però a la resta d’Europa es veuen molts ciclistes urbans parlant pel mòbil sense cap problema). Algú podrà dir que això són gestos publicitaris o que aquest senyor és un populista, però el cas és que en aquella ciutat, almenys qui parla i sobretot qui pren les decisions sobre la xarxa ciclista, sap el que és anar en bici.

En canvi, si fem la mateixa prova amb el nostre alcalde, el que trobem és això:

xt-bici

La “prova” del Google ens mostra un alcalde que parla de la bici però sense anar en bici. No em serveix d’excusa la diferència d’edat entre ambdós alcaldes, fins i tot a Barcelona ja estem molt acostumats a veure ciclistes urbans de totes les edats i sexes. Això sí, casualment a una de les fotos el senyor alcalde surt ben a prop d’una moto, però a cap d’elles surt ni tan sols al voltant d’una bicicleta. Realment, les coses no es veuen igual des del cotxe oficial que des d’una bicicleta. Des d’un cotxe (oficial o no) les bicis fan nosa. Molta.

Estem tristament acostumats al fet que els que prenen les decisions estiguin allunyats de la realitat, però en aquest cas la veritat és que és força depriment comprovar que una cerca tan senzilla ens mostra algú que parla i pren decisions claus sobre la bici, però a qui costa molt veure muntat en una.

Anuncis

2 pensaments sobre “La “prova” del Google”

  1. Molt i molt bó! gran blog, felicitats! Per cert, jo he passat de la moto a la bici i ara quan agafo la moto no entenc la crispació de la gent que circula enllaunada i em sento violent donant gas i fent tant de soroll. La bici em fa més feliç, encara que trigui quinze minuts més en arrivar a la feina.

    1. Gràcies! Sí, és curiosa aquesta sensació de circular en bici, malgrat alguns “assetjaments” en general vas més tranquil i sobretot més feliç. Jo no vaig en moto però sí porto cotxe, i també noto molt la diferència. Salutacions!

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s