Turistes

De turistes en tenim tot l’any, però amb el bon temps com és normal es multipliquen. Cada cop més, molts turistes aprofiten per passejar per Barcelona en bicicleta, fins i tot se’ls pot veure per la Travessera de les Corts buscant el camp del Barça i pedalant tan feliços pel carril bus, mentre molts taxistes els passen tant a tocar com poden, com si estiguessin jugant a petanca.

Em fa gràcia veure’ls pedalant, amb cara de vacances i els mòbils a la mà, fent fotos dels edificis que veig cada dia, igual que fem tots quan ens toca fer el paper de turista arreu del món. Però no puc evitar rondinar (amb mi, no a ells) quan col·lapsen el patètic carril de doble sentit de Passeig Sant Joan, mentre baixen en grups de 10, 15 o 20, xino-xano i gaudint del bon temps, com correspon a un bon turista, i enlentint el pas dels que anem camí de la feina o de qualsevol altra gestió.

El de Passeig Sant Joan és un carril més dels que van néixer tan esquifits que posen en perill als que hi circulen. Ciclistes urbans amb pressa, estudiants, patinadors, joggers, turistes, fixies… tots allà intentant arribar a lloc, gaudir del moment o avançar-nos per no fer tard a classe o la feina, mentre els representants municipals s’ho miren i no sembla que es plantegin res. Tenint en compte que és un carrer sense massa trànsit rodat (o almenys, a les hores en què jo passo), la proporció d’aquest carril-bici “decoratiu” em sembla del tot insuficient.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s