Dues preguntes

A alguna ciutat del món les bicis han baixat a la calçada, l’han pacificat i/o han aconseguit reduir el nombre de cotxes i motos manera significativa?

Com és que totes les ciutats europees més ciclistes tenen una excel.lent xarxa de carrils bici (dels de debó, no la tonteria esquifida que tenim a BCN)?

La normalitat del desplaçament en bici no la donem les persones com jo, que “perdem la por”, baixem a la calçada i ens “guanyem” el nostre lloc entre els cotxes. La normalitat arribarà quan poguem dir als nostres fills petits i als nostres avis que agafin la bici sense fer d’això un acte de reivindicació ni valor, amb seguretat. I això ja ho tenen inventat i assumit fa molts anys a ciutats que sí han apostat per la bici com a mitjà ordinari de transport. Amsterdam, Copenhagen, Múnic, Estocolm… Mal que ens pesi, o no, totes amb la seva xarxa de carril bici.

Anuncis

One thought on “Dues preguntes”

  1. Londres, Paris, Berlín, Dublín,Madrid, Córdoba, Málaga
    Tienen carriles bici (en mi opinión) de peor calidad que los de BCN sin embargo han conseguido aumentar el tráfico de bicis mediante sharrows, restricciones de tráfico motorizado en el núcleo de la ciudad, cambio de normativa de circulación acorde a la bici, programas de financiación de bicicletas.

    Y la segunda pregunta yo creo que se debe a un análisis sesgado basado en lo que entra por los ojos al visitar esas ciudades. Hay mucho más trabajo a imitar de esas ciudades más allá de “hagamos carriles bici”.

    Creo que presentas el carril bici como herramienta indispensable y yo no lo veo así en absoluto.

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s