4 vermells seguits

El carril bici bidireccional del carrer Urgell té un petit tram que em sembla especialment absurd.

És el que queda reflectit en aquesta imatge on, si ens posem en situació dels ciclistes que baixem (direcció mar), ens trobem amb els 4 punts semafòrics marcats pels números i les fletxes vermelles. Aquests 4 semàfors seguits comparteixen un objectiu: si agafes el primer vermell (fet molt probable si segueixes l’ona semafòrica del carrer Urgell) trobaràs els 3 restants també vermells.

urgell2

L’aturada als semàfors 1 i 2 serveix per donar pas als vehicles motoritzats que circulen pels carrers París i Urgell, normalment a velocitat d’autopista urbana, amb el perill afegit, al segon semàfor, de que si et situes al punt de parada establert per la senyalització horitzontal és bastant probable que un d’aquests vehicles se t’emporti per davant.

Els semàfors 3 i 4 serveixen per fer parar als ciclistes a l’alçada de dos passos de vianants que molt probablement només deuen tenir afluència de personal en hores molt concretes d’entrada i sortida a l’Escola Industrial. Ho dic perquè si sumo els vianants que hi he vist travessar durant les nombroses vegades que he passat per aquest tram, diria que no arribo ni a la desena. Entenc que els tècnics o responsables municipals que van planificar aquests dos semàfors van establir un paral·lelisme amb els semàfors (de pujada) pels vehicles a motor que hi ha just al mateix nivell, necessaris per evitar col·lisions amb els vehicles que venen pel carrer Còrsega. Suposo que ningú s’ha plantejat que el carril bici, en anar per l’altra banda del carrer, no interfereix en absolut amb el creuament de trànsit i que la seguretat dels vianants quedaria garantida amb un semàfor intermitent per a les bicis, ja que es tracta d’un tram amb molta visibilitat.

Novament, el disseny dels carrils bici i les seves fases semafòriques ens mostra que els seus dissenyadors no van en bici per Barcelona.

Anuncis

One thought on “4 vermells seguits”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s