Disseny obsolet

Passant per Josep Tarradellas em trobo amb un carril bici “pensat” quan la bici es considerava un destorb, una “cosa” a fer fora de la calçada, normalment pintant ratlles damunt vorera i deixant que ciclistes i vianants es barrallessin mentre vehicles a motor feien de la ciutat la seva miniautopista. No com ara, que es pinten ratlles a calçada perquè els vianants només hagin d’esquivar motos aparcades o buscant aparcament, mentre els ciclistes es juguen la vida a pocs centímetres de cotxes, motos i camions a tota canya.

En aquest punt de Josep Tarradellas, per travessar un encreuament de pocs metres, la senyalització obliga a desviar-se a vorera i parar a 3 semàfors, convertint el que haurien de ser segons en minuts.

carril

Evidentment, tocava queixa/suggeriment a la bústia municipal, que copio a continuació:

El carril bici de Josep Tarradellas, a l’alçada del creuament amb Entença i París, queda “partit” i obliga als ciclistes a desviar-se cap a una suposada continuitat en vorera. No només és una molèstia pels vianants, sinó un absurd pels ciclistes, ja que en comptes de continuar recte (com seria lògic) i travessar aquest punt en uns segons, es veuen obligats a fer tota una sèrie de creuaments i parades que obliguen a destinar uns quants minuts. Considero que és un disseny de carril obsolet que cal revisar amb urgència, ja que només serveix per posar de manifest que la prioritat absoluta és pels vehicles a motors i que els ciclistes són ciutadans de segona que el que han de fer és sortir del mig i no molestar. Tenint en compte que la política de l’Ajuntament sembla que és “fer fora a les bicis de les voreres”, proposo que comenceu per aquest punt i que dissenyeu un carril bici en calçada, amb continuïtat a tota l’avinguda i seguretat pels ciclistes.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s