Petits ajustaments per millorar la seguretat

El carril bici de Provença no destaca per la fluidesa de la seva fase semafòrica. Acostuma a passar quan els carrils són bidireccionals, però hi ha un punt concret on, segons el meu parer, seria molt senzill organitzar els semàfors per donar seguretat als ciclistes, i que ara mateix està programat just per potenciar la inseguretat dels més febles a la calçada. Es tracta del que reflecteix aquest plànol.

foto.PNG

En aquest punt, on hi ha un pas de vianants molt poc transitat, bicis i cotxes tenim vermell i verd simultani. D’aquesta manera, ciclistes i vehicles estem parats al mateix temps, mentre normalment no passa cap vianant, i tot seguit el semàfor es posa verd per a tothom i els ciclistes majoritàriament seguim per Provença, mentre que molts vehicles a motor giren a l’esquerra per Vilamarí i ens “intercepten”. No passo cada dia però darrerament he hagut de passar 4 o 6 cops per setmana i cada cop m’hi he trobat. Afortunadament, els conductors amb qui he coincidit eren dels que van en compte i fins i tot m’han cedit el pas, malgrat a un (taxista) li va costar bronca i pitada del cotxe que anava al darrera.

He proposat a l’Ajuntament, via el seu formulari de queixes i suggeriments, que facin els ajustaments necessaris per resoldre-ho. Una manera podria ser posar un verd “avançat” pels ciclistes, altra convertir el semàfor ciclista en un intermitent permanent que garantís la prioritat dels vianants. Espero resposta.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s