Pedalant per Múnic

Pedalar per altres ciutats, quan estàs acostumada a moure’t per la teva, dóna peu per fer les inevitables comparacions que després fa de bon comentar. He tingut la sort de pedalar fa poc per Múnic i ha hagut vàries coses que m’han cridat l’atenció, en destacaré només algunes.

1. Òbviament, el gran nombre de ciclistes.

2. El percentatge mínim de ciclistes amb casc.

3. La presència gairebé constant de carrils-bici per la ciutat.

4. El respecte generalitzat per part dels vianants a aquests carrils, que gairebé mai et trobaves ocupats (i quan ho estaven, normalment els okupes eren turistes).

5. L’ús del timbre sempre que era necessari, sense cap complex i sense que ningú en fes cap drama. Ja sabeu què passa a Barcelona quan toques el timbre, oi?

6. La velocitat força ràpida que agafaven els ciclistes pels carrils-bici.

7. La convivència aparentment pacífica entre vianants i ciclistes a les zones peatonals.

Però hi ha un tema que m’ha calat, i molt, i ha estat el respecte fascinant dels conductors respecte als ciclistes. En el meu cas, anàvem en parella, i no circulàvem en paral.lel perquè deixavem espai per a avançaments dels ciclistes més ràpids. En arribar al típic creuament on els ciclistes seguim rectes i els cotxes poden continuar rectes o girar a la dreta (travessant el carril-bici), totes les vegades (i van ser moltes) els cotxes que giraven esperaven pacientment, de manera semblant a com passa en aquest vídeo, a que els ciclistes passéssim. En molts moments vaig pensar que, entre bici i bici, a Barcelona haurien passat 3 o 4 cotxes. En canvi, allà estaven ells, m’havien vist venir des de lluny i seguien parats, esperant a que arribés al semàfor i el creués. Va ser l’experiència ciclista més impactant a Múnic, bàsicament perquè no era cap anècdota, sinó la pràctica habitual.

ruta per Múnic

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s