Surrealisme municipal

El nou carrilbici de la Diagonal és tan esgarrifós que no he fet una queixa/suggeriment, ja en porto dues. Això, a banda dels comentaris que he anat fent, igual que molts ciclistes urbans, amb el hashtag #bicibcn del Twitter, i que els responsables de l’Ajuntament insisteixen en respondre amb arguments del tipus que aquest carrilbici, en estar (en un futur) dotat de bandes rugoses, ja es considerarà segregat i per tant no caldrà que hi hagi 1,5 metres de separació entre els ciclistes i els vehicles motoritzats. Com deia fa una estona pel Twitter:

Captura de pantalla 2014-09-05 a les 17.31.34

Animo a tothom a reclamar, via Twitter i formulari municipal, respecte aquesta perillosa pífia que ens han regalat des de l’Ajuntament.

Aquest és el text de la meva primera reclamació:

El nou carrilbici de la Diagonal és un perill pels ciclistes. És massa estret. No està segregat. No respecta la distància mínima de seguretat de 1,5 metres amb els vehicles a motor. Els vehicles a motor l’ocupen contínuament. Els vehicles que passen massa ràpids i massa a prop al costat de les bicis ens posen en perill. Tot ell és un risc que cal resoldre abans que algú prengui mal.

I aquest el de la segona:

La resposta que s’està donant pel Twitter des de l’Ajuntament a la gran inseguretat que genera el nou carril bici de la Diagonal és que es posaran bandes rugoses per avisar als conductors. Això em sembla absurd. Els conductors ja saben que hi ha un carril bici, se suposa que miren i estan atents al trànsit. El problema és que les bandes rugoses avisen als conductors (d’allò que ja haurien de saber) però no protegeixen als ciclistes, no impedeixen la ocupació del carril bici per part de cotxes, camions i motos, en resum, no generen seguretat ni fan innecessària l’existència del 1,5 m de separació que necessiten els ciclistes (fins i tot segons el codi de circulació). Una banda rugosa no genera un carril segregat, només és un avís. Cal que el carril bici de la Diagonal sigui segur perquè qualsevol ciclista pugui circular, sense perill per a la seva vida, a qualsevol hora, i actualment això és inviable. Demano una solució real per a la seguretat dels ciclistes urbans, abans que la Diagonal es comenci a cobrar els seus primers màrtirs.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s