Bandes rugoses o bandes miraculoses?

L’Ajuntament de Barcelona i les seves actuacions en l’àmbit del ciclisme urbà són una font constant d’inspiració que m’han ajudat a recuperar el ritme de publicació en aquest blog mentre arriba aquell dia que espero, tal com dic en el meu Twitter:

mentre espero que arribi el dia en què jo calgui fer activisme ciclista a #bicibcn

De fet, hi ha un tot un seguit de temes que voldria abordar al blog i els he hagut d’anar posposant, les malifetes municipals fan que gairebé no doni l’abast, cada dia és una aventura, cada declaració, un quadre (per descomptat surrealista).

La darrera és la dèria municipal per apedaçar un nyap com el nou carrilbici de la Diagonal (tot i que el nom se li queda molt gran) afegint unes bandes rugoses que, més que rugoses, de ben segur seran miraculoses, perquè resoldran tots els problemes i faran que circular pel nou carril bici de la Diagonal sigui segur i sostenible. Les motos no les podran superar. Tampoc els camions, les furgonetes ni els cotxes. Seran una protecció brutal pels crash test dummies (com diu @GringoSkiador) que hem esdevingut aquelles persones que, per motius ben diversos, ens desplacem en bici per la ciutat.

No cal ser un geni per saber que si la taxa de ciclistes accidentats en aquest mal intent de carrilbici (com diu @Cleia_chem) no s’està disparant esgarrifosament és perquè la majoria dels que el fèiem servir hem buscat rutes alternatives, ens han fet fora, així de clar. Una de les rutes més transitades pels ciclistes urbans s’ha desfet de la bici de la pitjor manera possible, deixant-la a pocs centímetres de vehicles a motor que els poden aniquilar. Però això sí, només ho haurem de resistir uns quants mesos, fins que les bandes miraculoses estiguin instal.lades per avisar als motoristes que estan envaint el carrilbici (com si no ho sabessin) i perquè els conductors tinguin un senyal acústic previ a la castanya que ens enviarà a terra. No tinc paraules per agrair tanta consideració amb les persones que anem en bici per Barcelona, només em serveix un hashtag: #oletu.

Anuncis

One thought on “Bandes rugoses o bandes miraculoses?”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s