Bicinyaps

Ja som uns quants els usuaris del Twitter que anem documentant els diferents bicinyaps de la Barcelona ciclista. Es tracta de carrils bici als quals la paraula “planificació” els queda molt gran o molt llunyana. Un exemple clar de #bicinyap és el que queda reflectit en aquest vídeo:

En aquest cas, se suposa que aquests obstacles al carrilbici en qüestió estan per prioritzar la sortida de vehicles de la porta que es veu a l’esquerra de la imatge, i fins i tot hi haurà qui ens dirà que estan per protegir als ciclistes, tot evitant que un cotxe, camió o furgo que surti d’aquesta porta se’ns emporti per davant.

Tenint en compte que aquesta sortida dóna directament al carrilbici esmentat i a un ampli passeig de vianants, em sembla com a mínim ridícul que no es posin totes les precaucions del món per obligar als vehicles a motor a sortir a velocitat de vianant i mirant a tot arreu. Són els més forts els que han d’anar en compte amb els més febles, sobretot quan estan a una zona de priotat peatonal i ciclista. Si tan perillós és aquest acostament del carrilbici a la sortida en qüestió, el que s’ha de fer és posar el carrilbici a altre lloc. Però posar tots aquests obtacles per obligar a les bicis a baixar la velocitat, i rematar la jugada amb tanques metàliques (per més pintades de coloraines que estiguin) és de ridícul absolut, digne de sortir a totes les fotos dels turistes que, morts del riure, explicaran quan tornin a casa que han vist un combinat de carrilbici i pista d’obstacles, mentre passejaven a tocar del mar.

He fet una queixa/suggeriment a l’Ajuntament sobre aquest tema, estic a l’espera de resposta.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s