Traspassant problemes

Els que anem en bici estem molt acostumats a rebre comentaris de com som d’incívics, que si ens saltem els semàfors, que si anem per les voreres a tota canya. Són comentaris que desactivem amb arguments molt vells o que ignorem, per cansament o saturació, ja que sovint això t’ho diu el mateix que aparca la moto ben travessada a la vorera o para en doble fila sense cap càrrec de conciència.

Anys de viure, caminar, pedalar i conduir, em fan veure molt clar que el problema és que com a mínim els barcelonins tenim una manera natural i sense remordiments de traspassar els nostres problemes als altres. Anant per la ciutat tots ens trobem problemes i treballar per resoldre’ls fent civisme actiu o fins i tot proactiu, formulant queixes (que no serveixen per a massa, tot s’ha de dir) o fent activisme a les xarxes, és cansat. Tothom es queixa de tot però tot queda en converses de les que diem “de placeta” o “de cafè”, que no van enlloc. És molt més fàcil i efectiu resoldre el nostre problema traspassant-lo a algú altre.

Que som transportistes i no tenim on parar el vehicle? Cap problema, parem en doble fila, damunt vorera o al carrilbici. Què amb això estem generant un problema a altres vehicles, a les bicis o als vianants? És el seu problema!

Que som taxistes i hem de recollir o deixar clients? Cap problema! Parem just on ens vagi bé, independentment de que hi hagi un carrilbici, els amables ciclistes entendran que ens estem guanyant la vida i esquivaran les nostres obertures de portes i als nostres clients, i els que no són amables… pitjor per a ells, és el seu problema!

Que som conductors i no tenim on aparcar o no volem pagar parking? Cap problema, apliquem la tàctica del transportista i solucionat, total, “són 5 minuts”…

Que som motoristes i no hi ha places de motos properes a on volem anar o senzillament ens ve de gust aparcar just davant de la porta? Cap problema! Deixem la moto on ens rota, que per això ens la vam comprar, tant és si ens apropiem de mitja vorera o fins i tot més, segur que els vianants espavilaran i ep! la guàrdia urbana no ens multarà. En qualsevol cas, el problema serà pels vianants.

Que som ciclistes i els vehicles a motor ens posen en perill la vida quan anem per la calçada o el carrilbici està ocupat? Cap problema! Pugem a vorera i seguim anant a la nostra velocitat de creuer. En aquest cas els vianants no ho entendran (no són tan permissius amb nosaltres com amb les motos) però s’hauran d’aguantar. Si a sobre toquem el timbre, encara farem més amics.

Que som vianants i no volem caminar fins al semàfor o no volem esperar a que es posi verd? Cap problema, ho tenim ben fàcil! Passem per on i quan volem, i si a sobre volem afegir emoció a les nostres vides, passem sense mirar, amb auriculars i responent un missatge.

Això sí, arribat el moment tots ens queixarem de l’incivisme del col·lectiu que més ràbia ens faci, sigui per enveja, per experiències traumàtiques prèvies o perquè sí.

Anuncis

2 pensaments sobre “Traspassant problemes”

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s