Sortida avançada per a bicis?

Sense perdre de vista que el model de vialitat ciclista britànic molt probablement no és el més segur, crida l’atenció l’ús força intens que hi fan de les zones de sortida avançada per a ciclistes.

sortida avançada per a bicisFa anys que es parla d’aquestes zones com elements per millorar la seguretat dels ciclistes quan han de compartir espai amb vehicles a motor. Cal tenir en compte però que sembla que els referents holandesos en disseny de carrilsbici només opten per aquesta solució en situacions de poc trànsit.

Curiosament a Barcelona n’hi ha alguna, però com era d’esperar estan dissenyades per afavorir a les motos, que durant molts anys han estat i segueixen sent el vehicle privilegiat i més promocionat de la ciutat.

En resum, no sembla que sigui la millor solució encara que no dubto que pugui tenir utilitat en determinats contextos. A Barcelona me les imagino permanentment ocupades per les motos i atacant dels nervis als conductors, que ja es mortifiquen prou en veure com molt sovint, malgrat les seves accelerades, els “atrapem” sistemàticament al següent semàfor, com per a sobre haver de suportar tenir els ciclistes allà al davant.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s