No em doneu les gràcies

Tot i ser conscient que els meus desplaçament en bici per Barcelona tenen poc impacte mediambiental, no sóc d’aquelles persones que esperen que la resta de la societat li doni les gràcies per no contribuir a que l’aire que respirem estigui una mica menys contaminat. Vaig en bici perquè em va bé i també perquè sóc conscient de que, quants més hi anem, menys contaminació tindrem i sortirem guanyant en benestar i salut, però podria anar en transport públic sense cap problema.

Per això em crida l’atenció com en qualsevol conversa on surti el tema de la sobrecàrrega de motos que patim a Barcelona no triga en sorgir un doble argument:

  1. Què seria de Barcelona sense les motos?
  2. (si l’interlocutor és motorista) M’hauríeu de donar les gràcies perquè les motos descongestionem el trànsit!

Aquests arguments parteixen d’una visió des del meu parer esbiaixada de la realitat que, de tant repetir, motoristes i molts que no ho són han acabat acceptant com a dogma de fe, sense entrar a analitzar-la mínimament.

Barcelona sense les motos seria una ciutat menys contaminada i sorollosa. Es podria caminar per les voreres sense que semblessin un aparador de motos a l’aire lliure i sense haver d’apartar-se cada vegada que un motorista envaeix l’espai dels vianants a la cerca d’aparcament o d’escurçar recorregut. Es podria creuar un pas de vianants en verd sense haver d’esquivar les motos que s’han posat en primera línia de graella de sortida al semàfor. Es podria anar més ràpid en bus pel mateix motiu (motos que s’ubiquen a primera línia del carril bus i després s’encanten quan tenen el semàfor verd). Segur que hi ha més coses que passarien a Barcelona sense les motos, entre elles el tema de la sinistralitat d’aquest vehicle en la que no vull entrar per respecte a tants amics, coneguts i familiars com n’han patit les conseqüencies.

vorera amb motos

Els que ens pregunten què seria de Barcelona sense les motos donen per fet que tots aquests motoristes a qui hem de donar les gràcies per anar en moto, si no ho fessin, anirien en cotxe i col·lapsarien la ciutat. I jo els dic: ENDAVANT! Agafeu tots el cotxe, no trigareu en adonar-vos de l’absurd del vostre comportament, pagant combustible per estar parat en un embús interminable, contaminant l’aire que respirem tots, arribant tard a la feina… com diuen en anglés: BE MY GUEST!

Amics motoristes, sou ben lliures d’anar amunt i avall amb les vostres motos igual que jo hi vaig amb la meva bici, però si us plau, no em digueu que us doni les gràcies. Jo tampoc us dic que me les doneu, i això que objectivament crec que en tindria més motius. Això sí, si deixeu de banda els vostres vehicles contaminants, els guardeu per moments d’aquells puntuals que poden haver a la vida i us desplaceu habitualment en transport públic, llavors sí que us donaré les gràcies, perquè no dubto que quants més usuaris siguem, millor serà el servei de metro/bus/tramvia i més respirable, segura i humana serà la nostra ciutat.

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s