Patrulles ciclistes

Pel que fa a l’ocupació dels carrils de circulació, sembla que a Barcelona hi ha “dos varas de medir”. No parlo només de l’actitud de l’autoritat municipal sinó també (és la meva percepció) del sentir popular. Ocupar un carril de circulació de vehicles a motor es considera, en general, greu. En canvi, ocupar un carrilbici no es considera tan greu. Quan et trobes en un cas com aquest i, sabent que la situació ha durat mínim 2 hores, truques a l’autoritat competent o ho comentes (a posteriori) amb algú, la resposta acostuma a ser comprensiva amb aquell que ha fet l’ocupació:

Total, estaven treballant…
Deixaven un carril lliure…
En algun lloc han de parar…

No els importa que l’obstacle hagi durat tant de temps ni valoren que no és només una incomoditat pels ciclistes, sinó que genera un perill en reduir la visibilitat. No es paren a pensar amb aquesta actitud s’està trapassant el problema a altre i que si tots féssim igual, això seria la selva. A banda de que, senzilla i clarament, no es pot fer. Per això justament es van posar pilons a l’inici d’aquest tram del carrilbici, pilons que aquest conductor ha obviat entrant (imagino) pel gual posterior i fent marxa enrera.

La meva opinió és que moltes d’aquestes situacions no es produirien si la Guàrdia Urbana tingués més patrulles ciclistes circulant de manera habitual per Barcelona. No només els conductors tindrien cura de no ocupar amb tanta facilitat el carrilbici, sinó que també els mateixos guàrdies estarien més propers a la ciutadania i podrien intervenir i ser proactius en temes de proximitat.

 

Anuncis

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s