Pagar no és manar

Són uns quants els conductors i motoristes que consideren que el fet de pagar el que ells diuen “impost de circulació” i que realment és l’impost sobre vehicles de tracció mecànica els dóna drets exclusius d’ús de la calçada i fins i tot (en el cas de les motos) de la vorera, incloent també el carrilbici. Segurament són els mateixos que diuen que les persones que anem en bici no paguem impostos, i potser fins i tot s’ho creuen.

No està de més dir que paguem els mateixos impostos que tothom, tret del de vehicles de tracció mecànica perquè justament nosaltres d’això no en gastem, la nostra tracció és ben humana. És clar que tampoc contaminem la ciutat amb els nostres fums, no la fem desagradable amb els nostres sorolls, no matxaquem l’asfalt amb el pes dels nostres vehicles ni ocupem un espai (en el cas dels cotxes) d’uns 12 metres quadrats sovint per transportar una sola persona. Per car que sigui l’impost sobre vehicles de tracció mecànica dubto molt que arribi a cobrir, ni de lluny, la despesa que generen cotxes i motos, no només a nivell d’infraestructures, sinó també social i sanitari.

Anuncis

One thought on “Pagar no és manar”

  1. Molt d’acord, aquestes expressions fetes a mida sobre “els que paguen”, es fan servir també en altres àmbits de la vida urbana , sempre contra “minories” o “sectors minoritzats”, com per exemple els manifestants o els ocupadors d’immobles dominats per l’especulació

Deixa un comentari

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s